individuele therapie

Gezonde, veilige relaties in je leven zijn cruciaal voor je welzijn en groei. Maar een gezonde, veilige relatie met jezelf en de ander is echt niet altijd makkelijk en vanzelfsprekend. Ik help jou graag om je relatiecapaciteit te vergroten en zo de verbinding met jezelf en anderen te laten groeien

herken jij dit?

Je bent iemand die keer op keer in dezelfde ellendige relatie zit.
Of je bent iemand die het gevoel heeft: ik ben onder een slecht teken geboren als het gaat om daten, relaties en het vinden van
‘de ware’.

Misschien ben je opgegroeid in een liefdeloos of een conflict vermijdend gezin. Mogelijk hebben je ouders eindeloos met elkaar gevochten in of juist buiten jouw aanwezigheid om. Of je bent misbruikt. Eén ding is zeker: je hebt niet geleerd hoe je kwetsbaar, authentiek, intiem, betrouwbaar of veilig met de ander om moet gaan. 

 

 

 

 

In feite heb je het tegenovergestelde geleerd. Je hebt geleerd dat liefde een spel is van verliezen, dat je jouw eigen belangen opzijzet voor een ander, dat je niet jezelf kunt zijn in relaties, of zelfs dat ze gevaarlijk zijn. Het voelt vaak alsof je jezelf verliest in relaties met anderen. Maar je wilt zo graag diep liefhebben en liefde ontvangen op een veilige en duurzame manier.

WAT DOE IK?

 Het wordt tijd dat jij je authentieke zelf bent in je relaties,
zodat je je vollediger kunt verbinden met anderen en, misschien wel belangrijker, met jezelf.  Ik help jou graag om die betere relatie te bouwen, met jezelf en met de ander. Lees meer over mijn werkwijze en methoden die ik inzet tijdens individuele therapie.

voor wie?

 Ik werk graag met je als jij het gevoel hebt dat andere therapeuten jou niet begrijpen. Of als je jezelf een ‘moeilijk geval’ vindt, of ‘moeilijk om van te houden’. Mogelijk ben je een presteerder.
Of je hebt hulp nodig in een chronisch herstelproces. Ook als je een ellendige jeugd hebt gehad, of ‘zoekende’ bent, werk ik graag met je. Het kan ook dat jij het gevoel hebt dat je met mij in zee wilt gaan; blijkbaar is er dan iets waardoor er tussen ons een match is.

WANNEER? 

WAT LEVERT HET OP?

Individuele therapie bij mij is geschikt voor jou als je:

 • Met problemen, moeilijke of onzekere situaties te maken hebt waar je zelf niet goed uitkomt.
 • Verandering wilt, maar niet goed weet hoe dit aan te pakken.
 • Een keuze moet maken en daar hulp bij wilt.
 • Bereid bent om zelf ook de stappen te zetten die nodig zijn.
 • Open, eerlijk en bereidwillig bent om iets nieuws te leren over jezelf.
 • Een ervaren professionele therapeut zoekt die je snel naar
  de kern brengt.

Door individuele therapie kun je:

 • Een gevoel van verbinding gaan ervaren, met jezelf en de ander.
 • Meer jezelf zijn, je gedrag beter afstemmen op jouw behoeften en
  ernaar handelen.
 • Keuzes durven maken die goed voelen voor jou, zonder angst.
 • Nieuwsgieriger en opener zijn.
 • Weer zin krijgen om dingen te ondernemen, te doen, verlangens te realiseren.
 • Meer vertrouwen in jezelf en anderen voelen.
 • Present zijn in je eigen leven.
 • Grip op je leven krijgen.

praktisch

Een sessie duurt een uur. Langer is bespreekbaar als je dit vooraf aangeeft. Gemiddeld liggen er zo’n twee tot vier weken tussen de sessies, afhankelijk van wat je zelf wilt en wat je nodig hebt. Online sessies zijn ook mogelijk. Zorg dan wel voor een privéruimte die voor jou veilig is, een computer met microfoon en bij voorkeur een koptelefoon en een goede internetverbinding.

algemeen

Je zult merken dat je relationele capaciteit en de verbinding met
jezelf en met andere mensen, plaatsen en dingen in ieder geval is vergroot. Je zult dus meer verbinding, vertrouwen, afstemming, autonomie, liefde en intimiteit ervaren!

“Hoe vermijdend ben jij in relaties met anderen?”

“Geef je je kracht weg in relatie met anderen? Leer deze terug te nemen.”

“Je bent niet alleen hoe je nu bent. Je bent ook op de plek om het ‘voetenwerk’ te doen naar wat en wie je kunt worden.”

tarieven

 • Individuele therapie, (online) consult 105 euro *(btw-vrijstelling) voor een gesprek van 60 minuten.
 • Vergoeding van individuele therapie is vaak mogelijk via je aanvullende zorgverzekering, en afhankelijk van de door jou afgesloten polis.

* het tarief is btw vrijgesteld voor particulieren. Als je ervoor kiest om de gesprekken zakelijk te factureren, dan is het tarief excl. 21% btw.

 

Algemeen

KvK Den Haag 28112330
Btw-nr NL001584158B02

whatsapp

(06) 30402975

Adres

Visserijschool 19,
2225 WW, Katwijk aan Zee

neem contact op

13 + 4 =

© Anja Bijker copyright 2022